english

Uppe


------------------------------------


Överflyttning
------------------------------------

Varierad sittställning
------------------------------------

Stående, ståträning
------------------------------------

Hygienen, WC, dusch


Nere


Funktion

'MM är en unik rullstol som är speciellt designad för att möjliggöra för en person som inte själv kan förflytta sig, att leva ett aktivt och rörligt liv med så lite hjälpinsatser som möjligt. 'MM kombinerar ett bekvämt sittande och skonsam mobilisering med en god arbetsmiljö för vårdaren.


Överflyttning

Överflyttning mellan säng och rullstol sker smärtfritt och enkelt liggande med vår speciella överflyttningsskiva och gliddyna. Även en tung person flyttas utan besvär av en vårdare.


Varierad sittställning

Genom att enkelt ändra sittställning undviks riskerna för trycksår och höftkontrakturer. Sittandet är bekvämt och blir inte tröttande. Vila i liggande läge görs enkelt när så önskas. Sitsens konstruktion fördelar tyngden och sittbenen avlastas.
Sits och ryggdyna kan specialanpassas efter brukarens behov.


Stående, ståträning

Ståfunktionen medger en regelbunden ståträning, något som annars ofta blir eftersatt. Träningen är nödvändig bl.a. för att minska risken för osteoporos och kontrakturer och som behandling av spasticitet. Ståträning är också nödvändig för att upprätthålla funktionen i tarmmotorik, andning och blodcirkulation.Hygienen, WC, dusch

Toalettbesöken klaras enkelt och snabbt eftersom lyft och förflyttning med andra hjälpmedel inte behövs. Det är inte minst viktigt vid besök utanför hemmet.

Med duschkapellet klaras dusch och tvätt utan andra hjälpmedel.

Jatab Care AB | Apelvägen 30, SE- 70358 / Örebro | Tel. 070-877 99 00 | [email protected]